• Gratis verzenden vanaf € 75,-
  • Levertijd binnen 2 tot 4 werkdagen
Doterra home » Essentiele olie

Wat is Essentiele Olie

 

Essentiele olie wordt verkregen uit o.a. planten, hars van bomen en vruchten. De essentiële olie bevat de rijke eigenschappen, of zoals zo mooi gezegd de pure essentie, van de gebruikte planten en vruchten. Deze oliën kunnen een hele mooie bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Essentiele oliën hebben invloed op hoe we ons voelen, zowel fysiek als geestelijk.  Een olie kan bijvoorbeeld invloed hebben op het humeur maar kan ook ondersteunend werken bij bijvoorbeeld de spijsvertering. Iedere plant of vrucht heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen.  De zeer gewaardeerde essentiële olie van Lavendel heeft een kalmerend effect. De pepermuntolie kan je ondersteunen bij een gezonde spijsvertering en werkt verkoelend.  Er zijn heel veel essentiële oliën en daarmee heel veel toepassingsmogelijkheden.  

 

Essentiele olie is een product wat wordt vervaardigd uit natuurlijk en kwalitatief goed materiaal door distillatie met water en stoom.  De essentiële olie kan ook verkregen worden door het mechanisch uitpersen of droge distillatie van de buitenste laag van de schil van een citrusvrucht. Voor het gebruik bij therapeutische aromatherapie is het belangrijk dat de producten waarmee gewerkt wordt ook echt puur natuur zijn.  De destillatie van essentiële oliën is absoluut niet iets nieuws maar bestond al zo’n 3000 jaar voor Christus. 

 

Het is belangrijk dat de essentiële olie die je koopt van goede kwaliteit is. De manier waarop de olie is gemaakt en uit welke materialen is belangrijk.  Het bepaalt namelijk de kwaliteit van de olie en daarmee ook de kwaliteit van de eigenschappen van de olie.  

Het destillatie proces behoort langzaam te gaan en indien nodig, onder lage druk en temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de pure essentie van de plant of vrucht bewaart blijft. Een dergelijk proces duurt langer maar is essentieel voor een kwalitatief goede olie.

 

Essentiele, Olie, essentiele olie, Essentiele olie , doterra, supplementen, diffuser,

Een goede essentiële olie is:

 

  • 100% natuurlijk.  De essentiële olie mag geen enkele synthetische toevoeging hebben.
  • 100% puur. Er mag geen vergelijkbare olie worden toegevoegd.  Zo wordt er aan een lavendel olie ook wel eens de hybride vorm Lavandin toegevoegd.
  • 100% compleet. Een olie mag niet ontkleurd, gekleurd of bewerkt worden.  Het kan zelfs zijn dat de olie daardoor giftig wordt.

 

Een olie behoort dus authentiek te zijn.  De olie reflecteert precies de kwaliteit van de plant. Dus geen mix van vergelijkbare planten en planten die toevallig met het oogsten mee zijn genomen. Een olie is zo ontzettend geconcentreerd dat het ook echt goed moet zijn. Om een voorbeeld te geven. Voor een flesje essentiële olie Lavendel van 15 ml zijn 70 kg lavendelbloemetjes nodig.  Voor de toepassing van de oliën heb je dan ook maar weinig nodig.  1 of 2 druppeltjes. Je kunt dus heel lang vooruit met 1 flesje. 

 

Waarom de essentiële oliën van dōTERRA

DōTERRA maakt gebruik van de zogenaamde CPTG kwaliteitstesten. Deze test certificeert dat er niets is toegevoegd en er geen schadelijke stoffen in hun essentiële oliën zitten.  DōTERRA controleert al hun producten inclusief de verpakkingen door er een reeks aan testen op uit te voeren.